3. ZeGeBOOM! međunarodna izložba karikature (2023.)

36

Nakon tema POTRES (2021.) i GUŽVA (2022.), ovogodišnja tema je IDEALNI GRAD . Diljem planeta ljudi se sve više okupljaju u gradovima gdje pronalaze svoju sreću ili nesreću. Postavljanjem ove teme želimo vidjeti kakav idealan grad zamišljaju (ili žive) autori iz cijeloga svijeta.

U skladu s tim, Centar za kulturu Trešnjevka odlučio se za potragu za idealnim gradom te raspisuje međunarodni natječaj za izložbu karikatura!

Prijave na natječaj traju od 1. listopada do 5. studenog 2023. godine, a prijaviti se mogu SVI zainteresirani – neovisno o iskustvu, dobi, spolu, vjeri, nacionalnosti ili bilo kojoj drugoj (manje ili više važnoj) osobini autora. Autori mogu prijaviti 1-3 “tiha” karikatura (bez riječi!), slijedeći propozicije natječaja i na svoj jedinstven i kreativan način odgovarajući na zadanu temu: IDEALNI GRAD
Po završetku prijave, stručni žiri će među pristiglim radovima odabrati najbolje te će objaviti katalog odabranih radova. Najbolja tri crtića dodatno će zaslužiti vrijedne nagrade! Bez obzira na rezultate glasovanja, svi sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju, a njihovi odabrani karikature bit će objavljeni u 3. ZeGeBOOM! katalog. 

Kao i svake godine, omogućit ćemo publici da izabere jedan rad koji im se najviše sviđa! Online glasovanje bit će dostupno u cijelom svijetu i otvoreno od 15. studenog do 30. studenog 2023., a bit će nagrađen i unos koji osvoji prvo mjesto prema glasovima publike!