Animafest objavio službenu selekciju za ovogodišnje izdanje

26

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb objavio je u srijedu službenu selekciju za ovogodišnje u kategorijama Veliko natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma i Natjecanje hrvatskog filma.

Na 31. izdanje Animafesta, koje će se održati od 7. do 12. lipnja, prijavilo se skoro 1800 filmova iz 83 zemlje.

Samo u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma njih 820 filmova, od kojih su odabrana 44. Za Natjecanje studentskog filma je između više od 840 prijavljenih u konkurenciju odabrano 45 filmova, dok su u Natjecanje hrvatskog filma uvrštena 23 filma. U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovali Margit Antauer i Thomas Johnson pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma i Natjecanje hrvatskog filma, a Lucija Bužančić i Lea Vidaković birale su filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.

Detaljan popis filmova nalazi se na službenim web stranicama Animafesta, s kojega najavljuju da će rezultate selekcije Velikog natjecanja dugometražnog filma, Natjecanja filmova za djecu, Natjecanja VR animacije te Svjetske Panorame i ostalih programa objaviti uskoro.