Časopis Strip-PREFIKS za promociju domaćeg autorskog stripa

27

Strip-scena odnedavno je bogatija za novi časopis pod nazivom Strip-PREFIKS, iza kojeg stoje neka od najznačajnijih imena hrvatske strip-scene. Strip-PREFIKS novi je časopis za kulturu i umjetnost, kako su ga nazvali njegovi pokretači, a uredništvo mu čine glavni urednik, strip-autor i magistar animacije Marko Dješka, zatim strip-autorica, ilustratorica i dizajnerica Korina Hunjak, strip-autorica i karikaturistica Mihaela Erceg te urednik strip-albuma i strip-kritičar Saša Paprić.

– Riječ je o našem, već neko vrijeme zamišljenom projektu da u sklopu udruge Hrvatski autorski strip, osim produkcije samih strip-albuma, pokrenemo i časopis kao dodatni oblik promocije domaćeg autorskog stripa. Nije bilo lako, trajalo je dulje nego što smo to očekivali, ali rezultat je odličan, jer smo osim zbog traženih kvaliteta samih članova uredništva, dobili i regionalnu pokrivenost geografskih kutova Hrvatske – rekao je Paprić o časopisu.

U prvom broju uredništvo se na dostojan način oprostilo i prisjetilo ove godine preminule književnice, prevoditeljice i urednice Tatjane Jambrišak. Časopis Strip-PREFIKS dostupan je i preko Facebooka.