Nik Titanik – Kronika hrvatske gluposti – Sveta Nedelja

34

Otvorenje retrospektivne izložbe Nika Titanika “Kronika hrvatske gluposti” održat će se u petak 1. listopada s početkom u 19 sati u Centru za posjetitelje u Svetoj Nedelji uz poštivanje epidemioloških mjera.

Nakon impresivnog otvorenja retrospektivne izložbe Nika Titanika krajem 2019. godine u Muzeju Mimara, kada se okupilo preko 500 zainteresiranih posjetitelja na otvorenju, mnogi muzeji i galerije iskazali su interes ugostiti izložbu, pa je retrospektiva Nika Titanika tijekom 2020. i 2021. proputovala Hrvatskom.

Prošle godine je izložba “Kronika hrvatske gluposti” bila predstavljena u Galeriji “Pet kula” u Motovunu i Domu kulture Nova Gradiška, dok je ove godine izložba tijekom travnja bila predstavljena u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, tijekom svibnja u Galeriji Muzeja Moslavine u Kutini, a nakon ljetne stanke izložba dolazi u Svetu Nedelju – grad u kojem jedan od najpoznatijih suvremenih hrvatskih karikaturista živi i radi posljednjih 15 godina.

Na izložbi će posjetitelji moći razgledati selekciju najboljih karikatura Nika Titanika nastalih u posljednjih 27 godina profesionalnog djelovanja – od prve nacrtane i prve objavljene karikature, preko nagrađenih karikatura i onih koje su izazvale najviše komentara, pa sve do recentnih radova. U sklopu otvorenja izložbe bit će održana i promocija prvog strip albuma Nika Titanika pod nazivom “1573.” koji je Nik Titanik izdao krajem 2019. godine.

Na otvorenju će zainteresirani posjetitelji moći prolistati, ali i kupiti primjerak stripa s Nik Titanikovim autogramom ili posvetom po želji.Izložba ostaje otvorena do 29. listopada 2021.