Otvorena međunarodna izložba karikatura “Vaterpolo”

80

Vaterpolo” je naziv međunarodne izložbe karikatura otvorene u četvrtak u podrumima Dioklecijanove plače, povodom Europskog vaterpolskog prvenstva koje će se od 27. kolovoza do 10. rujna odigrati u Spaladium areni.

Ova će izložba biti postavljena i u Spaladium areni za vrijeme trajanja Europskog prvenstva te će je moći razgledavati i posjetitelji utakmica.

Glavni organizator izložbe je Hrvatsko društvo karikaturista, a kao suorganizator sudjeluje Hrvatski vaterpolski savez (HVS).

Predsjednik HVS-a Mladen Drnasin je zahvalio svima koji su omogućili ovu izložbu, dok je direktor LEN-a (Europske organizacije vodenih sportova) Marco Birri zahvalio organizatorima.

– Ova izložba karikatura posvećenih vaterpolu jedan je od najljepših događaja uoči Europskog vaterpolskog prvenstva, istaknuo je Birri.

Predsjednik Hrvatskog društva karikaturista Davor Trgovčević je rekao kako se radi o međunarodnoj izložbi za koju je pristiglo oko 700 radova od 360 autora iz 58 zemalja, a izloženo je 27 radova.

Branka Brekalo, direktorica Muzeja grada Splita, kojem pripadaju i podrumi Dioklecijanove palače, istaknula je kako je ova izložba izvanredan spoj sporta i umjetnosti. – S radošću smo ustupili naš prostor za ovu izložbu, rekla je Brekalo.

Trgovčević je objasnio da izložba ima i natjecateljski karakter: – Ocjenjivački žiri je odlučio da prva nagrada pripadne ukrajinskom karikaturistu Konstantinu Kazančevu, drugonagrađeni je Mahmud Eshonulov iz Uzbekistana, a treća nagrada je pripala Mariju Rosandi iz Hrvatske.

3.nagrada Mario Rosanda.Hrvatska