Strip “Vodnjanske štorijice” dobitnik nagrade “Simply the best”

10

Turistička zajednica grada Vodnjana dobila je nacionalnu nagradu “Simply the best” u kategoriji “Promotivni sadržaji” za “Vodnjanske štorijice”, prvi strip o Vodnjanštini. Ova tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inovativnost i kreativnost u turizmu utemeljena je 2009. godine, a zajednički je dodjeljuju UHPA, krovna udruga hrvatskih putničkih agencija, i specijalizirani turistički magazin “Way to Croatia”. Nagrade će biti uručene na burzi PUT u Crikvenici 24. studenog ove godine.

“Grad priča”

“Vodnjanske štorijice” skup su odabranih priča, legendi i usmenih predaja iz Vodnjana, Galižane i Peroja. S obzirom na velik broj legendi i priča koje Vodnjanština ima i čuva, grad Vodnjan je s razlogom poznat kao “grad priča”. Kako ne bi pale u zaborav, odabrane legende i priče s ovih krajeva Turistička zajednica grada Vodnjana prikazala je i oživila kroz crteže i tekst, kroz strip.

Strip je u digitalnom izdanju dostupan na stranicama Turističke zajednice grada Vodnjana, a nakon prezentacije stripa, koja će se održati ove subote u prostorijama Turističke zajednica Vodnjan s početkom u 20 sati, strip će biti dostupan i u tiskanom izdanju. “Vodnjanske štorijice” su prevedene na talijanski, engleski i njemački jezik te će služiti kao promotivni materijal Vodnjanštine s ciljem da se dopre do mlađe i mlade publike i potakne čitatelja na istraživanje Vodnjanštine, likova i lokacija iz stripa. 

Sutra prezentacija stripa

Strip je obogaćen proširenom stvarnošću (AR). Pomoću TaleUp aplikacije moguće je pratiti strip na odabranim lokacijama unutar grada. Čitatelj na taj način može zakoračiti u novu realnost i postati dio priče zajedno s likovima iz stripa. Proširena stvarnost izrađena je u suradnji sa tvrtkom 360 Provideo.

Izvorne tekstove pripremila je Turistička zajednica grada Vodnjana, a scenarije i crteže priredili su poznati crtači i ilustratori Fran Strukan, Vili Paoletić, Enis Čišić, Aleksa Gajić, Vibor Juhas i Vjeran Juhas, ujedno i urednik na ovome projektu.

Ljubitelji stripa imati će priliku upoznati autore na subotnjoj prezentaciji te iskušati proširenu realnost.

SOURCEGlas Istre