Home Impressum

Impressum

Osmislio, uređuje i održava:
Zoran Tkalec
Lovačka 26
33520 SLATINA
091 3333 817

Kolumnisti:
Midhat Ajanović ajan
Veljko Krulčić

Dežurni portretist:
Krešimir Kveštek

Partner: Hrvatsko društvo karikaturista

Sve objavljene karikature vlasništvo su autora.

Kistonline.eu
ISSN 1333-9508

Uvijek je bilo teško pisati o sebi, ali, što se mora, mora se. Dakle KiST je namijenjen prije svega svim onim zaljubljenicima u crtanu umjetnost, onima koji su nekada svaki dan navraćali do obližnjeg kioska i s nestrpljenjem očekivali novi broj Strip Arta, Stripoteke, Super Stripa, Plavog vjesnika, Kerempuha itd.

I onima koji to nisu radili, jer su možda bili premladi ili su to propustili iz bilo kojeg razloga.
KiST bi dakle volio okupiti sve generacije na jednom mjestu i izvaditi neke stare stvari iz "naftalina" i popratiti neka aktualna događanja u lijepoj našoj i u svijetu, pokušati privući mlađu publiku i skrenuti im pažnju da bi i oni možda trebali ponekad zastati pored kioska, knjižare i zaviriti na police.

I danas se tamo da naći dobrih stripova i knjiga karikatura, koje uglavnom objavljuju sami autori. A naši autori gotovo redovito donose nagrade sa međunarodnih festivala karikature a mnogi strip crtači rade u inozemstvu.

Također možete naći i biografije poznatih svjetskih i domaćih autora i saznati ponešto o njima. Posebno bi skrenuo pažnju na partnerski odnos Hrvatskog društva karikaturista (www.hdk.hr ) i KiST-a. Duboko sam uvjeren da i HDK dijeli ovdje izrečeno mišljenje i da nitko neće biti sretniji doli sami autori ako ostvarimo makar i djelić namjera koje smo ovdje izrekli. Dakle na KiST možete doći loše volje, bjesni, tužni, depresivni, a vjerojatno čete otići nasmijani, i ako izmamimo samo jedan osmjeh mi smo obavili svoj zadatak i to nas čini sretnima.

KiST On Line prvi se puta pojavio na webu 1999. godine, doduše ne pod tim imenom. Prvobitno ime site-a bilo je "Karikatura i strip art" otuda i potiče ime KiST. Početna slova čine riječ KiST (Karikatura i STrip) sve je to malo grafički oblikovano i skovano u logotip kakav danas postoji.

Zoran Tkalec

Urednik